Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pompierii reşiţeni au pus la cale o nouă acţiune în cadrul parteneriatului cu centrele sociale de pe malurile Bârzavei, cei vizitaţi acum fiind miculţii beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi „Maria“ din cartierul Lend. La eveniment a participat şi Mihai Stepanescu, primarul municipiului, care a înmânat diplome.

Pompierii reşiţeni au pus la cale o nouă acţiune în cadrul parteneriatului cu centrele sociale de pe malurile Bârzavei, cei vizitaţi acum fiind miculţii beneficiari ai serviciilor Centrului de Zi „Maria“ din cartierul Lend. „Cu ocazia Zilei Internaţionale a Reducerii Riscului Dezastrelor Naturale, a fost făcută o prezentare, un filmuleţ, copiilor de la Centrul de Zi „Maria“, au fost discuţii pe marginea materialelor şi totodată o aplicaţie. Toate sunt cuprinse într-un program de acţiuni, pentru conştientizarea populaţiei şi mai ales a copiilor, pentru că ei sunt primii care sunt expuşi în caz de dezastre“, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, prezent la acţiune.

Şeful administrativului reşiţean a înmânat diplomele pregătite de către cei de la ISU, una ajungând în mâinile lui Cosmin Enuică, şeful Serviciului de Asistenţă Socială, iar celelate la conducerea centrului, pentru a fi înmânate celor implicaţi. În cadrul acţiunii, reprezentanţii ISU Semenic au prezenta informaţii despre riscurile generatoare de situaţii de urgenţă, măsurile de prevenire a acestora şi comportamentul adecvat în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

În final, a fost simulat un exerciţiu de evacuare în caz de cutremur urmat de un incendiu. Acţiunea a fost prima de acest gen desfăşutată de către Centrul de Zi „Maria“ în parteneriat cu ISU, după cum a precizat Nicoleta Imbrescu, coordonatorul obiectivului.