REŞIŢA – Cârnaţii, răchia şi mierea cărăşenilor au fost apreciate şi în acest an la Indagra.
De două zile, o delegaţie cărăşeană este prezentă la cea de-a XX-a ediţie a Târgului internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei Indagra, eveniment desfăşurat între 28 octombrie şi 1 noiembrie, în Bucureşti. Din judeţul nostru sunt prezenţi la acest târg doi crescători de animale, care expun exemplare de caprine şi ovine din rasele Raţca şi Alba de Banat, un apicultor din Mehadia, patru producători şi un meşteşugar.
Astfel, vizitatorii care vor opri la standurile bănăţenilor vor putea degusta şi cumpăra produse şi preparate din carne de porc, dulceaţă din fructe de pădure şi ardei iute, diverse conserve şi preparate din ciuperci, miere, fructe şi alte produse ale stupului, răchie de prune, dar şi sucuri naturale făcute într-o gospodărie din Cornereva.
„Suntem bucuroşi că am putut onora şi de această dată invitaţia Ministerului Agriculturii. Până acum, vremea a ţinut cu noi. Este frig, dar măcar nu ne plouă. Am avut parte şi de vizitatori, însă, având experienţa anilor trecuţi, cei mai mulţi vor veni în weekend. Produsele aduse de cărăşenii noştri au avut mare succes, în mod special dulceaţa de ardei iute a doamnei Ştefania Bijan, din Cornereva, de la care gurmanzii au mai putut cumpăra cârnaţi, caltaboşi, tobă şi alte produse din carne de porc“, ne-a declarat ing. Pavel Nefir, directorul Camerei Agricole din subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Judeţul nostru participă pentru a zecea oară la acest eveniment.