Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș (SMUC) beneficiază de câteva zile de un bloc alimentar complet renovat și modernizat, ca urmare a unei investiții de peste 100.000 de euro realizată de firma care asigură hrana pacienților.

Realizată într-un spațiu care în urmă cu doar patru luni era o paragină totală, noua bucătărie, complet modernizată și utilată, asigură hrana zilnică pentru cel puțin 250 de pacienți. „În urmă cu 4 luni, în urma discuțiilor avute cu dl doctor Mihăilică (n.r. – fostul manager al spitalului) și cu dl primar Borcean, am primit această locație din partea Primăriei, era o clădire dezafectată, am schimbat tot, de la acoperiș și tâmplărie, până la instalații termice, electrice și sanitare, am luat totul de la zero. Spațiul a fost modernizat după toate normele în vigoare, mai mult, utilajele cumpărate sunt de ultimă generație, toată investiția a fost de peste 100.000 de euro. Avem 9 angajați aici la blocul alimentar și asigurăm mesele pentru 250 de pacienți, în medie, zilnic”, ne-a declarat Daniel Cornea, administratorul societății din Hațeg care se ocupă cu serviciul de hrană la spitalul din Caransebeș.

„Felicit firma care a realizat această investiție, deși spitalul are încă datorii către aceasta și vreau să-i asigur pe cei care o conduc de întregul meu sprijin pentru a colabora pentru ca dânșii să asigure și pe mai departe serviciul de hrană pentru pacienții Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, a precizat managerul instituției, Mihaela Popovici.

buc2

Prezent la inaugurarea noului bloc alimentar, primarul Felix Borcean a spus: „Este unul din cele mai primitoare și moderne locuri din spital, cineva îmi spunea că nu știu cum era înainte, mă bucur că nu știu pentru că nu aș fi dorit să rămân cu acea imagine dezolantă a acestui spațiu. Mă bucur că lucrurile se mișcă în direcția bună, felicit firma pentru implicare și pentru faptul că, în ciuda datoriilor mari pe care le avem față de această societate, s-a considerat că investiția aici la spital trebuie să continue”.

Au mai fost prezenți directorul medical al SMUC, Bhupinder Singh, președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, medicul Eugen Muntean și șeful DSP Caraș-Severin, Dan Miloș.