Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Tânărul judoka născut în Caransebeș, care se pregătește la Centrul Național Olimpic de la Pitești, a reușit o nouă performanță de excepție. A adus medalia de bronz pentru România la Campionatul European de judo pentru cadeți U18, care se desfășoară în aceste zile la Varșovia.

Alex Matei a concurat la categoria 50 kg și a intrat în competiție direct în turul al doilea, unde a trecut de Antonio Polmo, din Italia. A pierdut apoi la Nika Bakiashvili, din Georgia, în recalificări l-a depășit pe Dzmitri Zelianko din Belarus, pentru ca în meciul pentru medalia de bronz Matei să-l învingă pe francezul Louis Pestelard.

În vârstă de 16 ani, Alex Matei este pregătit de senseii Iulian Surlă și Stănică Grosu, iar bronzul de la Europene a fost anunțat de performanțele obținute de tânărul sportiv în acest an la competițiile de Cupă Europeană la care a participat: aur la Berlin și argint la Cluj Napoca, dar și clasări foarte aproape de podium la Zagreb sau Teplice.

Matei a început să practice judo la vârsta de 7 ani, la Caransebeș, cu antrenorul Ion Radu, cel căruia i-au trecut prin mână sute de copii practicanți ai acestui sport.

R.M.