Caraş-Severin, Romania

OCNA DE FIER – Trei persoane au fost puse sub control judiciar şi patru arme au fost confiscate după o urmărire nocturnă ca-n filme. Totul a început în noaptea de 18 spre 19 martie, la orele 00.40, în comuna Ocna de Fier, când polițiștii Secției 5 Rurale Bocșa, aflați în patrulare, au fost surprinși de faptul că un autoturism a demarat în trombă la vederea autospecialei de poliție.

Mai mult, protagoniştii incidentului au aruncat un obiect pe geamul maşinii, fapt pentru care oamenii legii au pornit în urmărire. Maşina a fost trasă pe dreapta de alţi poliţişti, la Bocşa, iar în interiorul ei erau trei bărbaţi, de 19, 34 și 40 de ani, toți din Bocșa, oamenii legii găsind în autoturism şi un cartuș de vânătoare calibru 12 mm.

„Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au identificat și obiectul aruncat pe geamul autoturismului, respectiv o armă de vânătoare calibru 12 mm. În urma cercetărilor a rezultat faptul că cei trei bărbați s-au deplasat pe raza localității Ocna de Fier cu scopul de a împușca vânat, aceștia predând și cantitatea de 10 kilograme de carne de vânat. Polițiștii au ridicat în vederea cercetărilor patru arme de vânătoare, 119 cartușe de diferite calibre și mărci, mai multe proiectile, scule și materiale destinate confecționării cartușelor de vânătoare, două trofee căprior. Față de cei trei bărbați se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj (…) și de nerespectare a regimului armelor și munițiilor (…). În data de 19 martie, cei trei bărbați au fost prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile“, ne informează Poliţia judeţului.