Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Una dintre disciplinele de tradiție și de referință pentru sportul reșițean, și anume boxul, a cunoscut treptat, în ultimii ani, o revigorare deosebită.

Astfel că, în prezent, secția de profil a Clubului Sportiv Municipal a fost încununată de o serie de medalii naționale, la toate nivelurile de vârstă, mulți dintre elevii antrenorilor George Radu și Adrian Mărcuț, care au preluat ștafeta de la regretabilii Vasile Bala și Nicu Tot, fiind cooptați în loturile naționale. Liderii sunt Ovidiu Berceanu, care are onoarea să boxeze și pentru echipa Germaniei, Andrei Dragomir și Alexandru Bibiricea, campioni naționali și medaliați la nivel de seniori. Meritul revine atât antrenorilor cât și reprezentanților la vârf al clubului reșițean, Rusalin Fîc și Francisc Vaștag.

Cu precizarea că acesta din urmă a revenit recent în staff-ul Federației Române de Box, în calitate de vicepreședinte, într-un tandem perfect cu președintele Leonard Doroftei. Iar un pas foarte important în acest sens, de altfel un succes pentru boxul reșițean a fost și este reactivarea Centrului Olimpic de juniori în municipiul de pe Bârzava.

Cu alte cuvinte, Reșița sportivă a redevenit un pol important și în pugilismul românesc, grație și sprijinului autorităților județene și locale.