Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ultimii ani, Secţia de Box a CSM Reşiţa a cunoscut o emulaţie apreciabilă. Altfel spus, munca şi pasiunea antrenorilor George Radu şi Adrian Mărcuţ, susţinute de Francisc Vaştag, ca director general adjunct, şi supervizată de „generalul“ Rusalin Fîc, au început orienteze pugilismul reşiţean pe o curbă ascendentă. Dar, nu-i putem uita pe antrenorii Vasile Bala şi Nicu Toth, care au plecat prea devreme în eternitate.

Ei bine, cei doi tehnicieni, George Radu şi Adrian Mărcuţ, împreună cu elevii lor, scriu o nouă pagină de istorie în sportul reşiţean, cu perspective optimiste, îndreptăţite.

În 2012 s-au obţinut 16 medalii, la nivel de cadeţi, juniori, tineret şi seniori, dintre care trei de aur, cinci de argint şi opt de bronz. Protagoniştii au fost Ovidiu Berceanu, Andrei Dragomir, Alexandru Bibiricea, Mihai Covlea, Rusalin Căldăraş, Mihai Lazăr, Marian Ruţă, Ionuţ Socareva, Alexandru Luciu, Daniel Bihari, Nelu Rădeanu şi Andrei Halmaci. Cu precizarea că o parte dintre ei au urcat pe podium atât la naţionale cât şi în Cupa Românei.

Iar în primele două luni, secţia de profil a contabilizat deja două medalii de aur, la Cupa României de juniori, prin Marian Ruţă şi Ionuţ Socareva. De altfel, cei doi au fost cooptaţi în Lotul României, iar Ovidiu Berceanu face parte din lotul de seniori.