Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Iluminatul public festiv de Centenar a stârnit discuții pro și contra în ultima ședință a Consiliului Local Caransebeș. Ca de obicei, social-democrații s-au declarat nemulțumiți de suma alocată de municipalitate în acest sens, peste 100 de mii de euro, pe care au considerat-o prea mare.

„Dacă bugetul Primăriei este unul sărac și pentru că avem ghirlande de iarnă, de ce nu se refolosesc acelea? Nu văd de ce să investim în aceste ghirlande noi, chiar dacă este Centenarul”, a spus Florin Bogdea, în timp ce colegul de partid Valentin Dascălu a cerut reducerea sumei alocate până la 60 de mii de euro. Conducerea executivului local a amintit că nu s-a investit de ceva timp în iluminatul festiv de iarnă. „Ultima investiție serioasă pentru iluminatul festiv s-a făcut acum mulți ani, în 2007 dacă nu mă înșel. Pentru următorii 10 ani e oportun să investim acum, cu atât mai mult cu cât este și anul Centenarului”, a precizat viceprimarul Marius Isac.

A încercat și primarul Felix Borcean să explice că nu putea lăsa Caransebeșul cu lumini vechi de Centenar, fără succes însă la aleșii PSD. „Ei (consilierii PSD – n.r.) când vin de la partid cu câte o lecție învățată, e mai greu să-i faci să înțeleagă că, fiind anul Centenarului, am gândit să realizăm și o atmosferă festivă, cu ghirlande cu o simbolistică aparte, gen ii românești, stema Caransebeșului, culorile naționale, lucruri care nu au existat. E Centenar și tocmai de aceea am făcut această investiție. Credeți că nu mi-ar fi convenit să mai asfaltez o stradă? Dar trebuie echilibrat puțin, nu pot să fac doar străzi și să vin cu orașul întunecat de Centenar”, a punctat edilul.

La vot proiectul a trecut, fiind nevoie doar cele 10 voturi liberale.