Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Unul dintre puținii liberali cărășeni care a vorbit până acum despre anunțata demisie a primarului de Moldova Nouă, omologul acestuia de la Caransebeș, Felix Borcean, consideră că ar fi o greșeală ca Torma să renunțe înainte de vreme la mandat.

„N-am apucat să vorbesc cu Adi Torma, i-am transmis un mesaj de susținere, mi-a și mulțumit. Dacă e să mă întrebați pe mine, cunoscându-l pe Adi Torma, nu cred că își va da în cele din urmă demisia, ar fi o greșeală. Din moment ce ai intrat în această luptă, în această lume a administrației și politicii, trebuie să mergi până la capăt, asta însemnând un mandat. Ar fi o pierdere pentru PNL, iar Adi Torma și-a câștigat simpatia oamenilor prin atitudinea lui de luptător și, repet, chiar ar fi o pierdere pentru PNL. Și mie mi-a venit în gând de nenumărate ori să demisionez dar nu am spus-o public, dacă o făceam, chiar mi-o dădeam. Uneori poate iei decizii la cald, apoi a doua zi te gândești, vezi lucrurile altfel.”, a spus primarul Caransebeșului.

Borcean a declarat că înțelege, pe de-o parte, motivația gestului colegului liberal de la Moldova Nouă, însă momentul ales de Adi Torma nu a fost cel mai potrivit. „Am stat chiar lângă Adi Torma la instalarea noului prefect. Chiar dacă, după părerea mea, Adi Torma a avut dreptate, totuși nu cred că era cazul ca într-un moment festiv să facă astfel de remarci la adresa unui om care i-a fost adversar politic. În momentele festive, cred că nu se fac astfel de declarații. Pe de altă parte însă, modul în care a fost lăudat, supraestimat, domnul prefect Matei Lupu n- a fost unul tocmai… Cred că mai mult acest lucru l-a scos din pepeni pe Adi Torma și nu faptul că i-a fost adversar politic”, a mai adăugat Felix Borcean. Primarul de Moldova Nouă, Adrian Torma, și-a anunțat zilele trecute demisia, care ar intra în vigoare la finele lunii septembrie a acestui an.