Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Anul viitor ar putea aduce rețelele de gaz în mai multe cartiere ale Caransebeșului. Este vorba de cele care acum nu beneficiază de infrastructura necesară pentru o astfel de facilitate.

Edilul municipiului de pe Timiș și Sebeș, Felix Borcean, a discutat recent cu reprezentanții Transgaz pașii care trebuie făcuți pentru demararea unei astfel de investiții, foarte consistente din punct de vedere financiar. Potrivit lui Borcean, primele cartiere vizate pentru noile rețele de gaz sunt Valea Cenchii, zona Gării și zona Teiuș, municipalitatea urmând să apeleze la un credit bancar pentru realizarea investiției.

„Am avut zilele trecute la Primărie o discuție cu un reprezentant al unei firme de implementare a rețelelor de gaz, am discutat care sunt pașii pentru introducerea rețelelor de gaz în cartierele care nu beneficiază în momentul de față de această facilitate. O să demarăm în 2018, pe baza unor proiecte și studii de fezabilitate, introducerea rețelelor de gaz, așa că o să recurgem la un credit pentru a putea racorda și aceste zone la rețeaua de gaz. În prima fază vorbim de Valea Cenchii, Gară și Teiuș, urmând ca, sper eu, în maxim 2 ani să reușim să introducem gazul și în cartierul Jupa. Nu știu încă valoarea creditului, va fi în funcție de costurile care vor reieși din proiectul tehnic, Primăria urmând a contribui cu circa 70-75 la sută, iar Transgaz cu circa 25 la sută, aceasta este noua legislație și din acest punct de vedere ne avantajează, nemaifiind noi obligați să suportăm toate cheltuielile pentru realizarea acestor rețele”, a precizat Borcean.

Primarul a adăugat că și costurile de racordare la rețea pentru cetățeni vor fi destul de reduse: „estimăm undeva la 1.000 de lei per familie”.