Reactualizat la:

Bocsan lupta pentru bocseni

Bocsan lupta pentru bocseni
BOCŞA – Zilele trecute, Marian Florentin Bocşan şi-a dat demisia din funcţia de preşedintele al Tineretului Liberal cărăşean. În privinţa motivelor demisiei, Marian Bocşa a vrut să păstreze discreţia, spunându-ne doar că eforturile sale nu au fost apreciate şi a considerat că este momentul să nu îi mai încurce pe liberali în drumul spre Primăria Bocşa. A ales un alt drum, alături de formaţiunea politică pe care o conduce Mircea Geoană, spunându-le bocşenilor câteva din gândurile lui.

Rectifica

Bocșenii nu mai trebuie să fie păcăliți, manipulați și săraci!

Dragi prieteni, cetățeni ai orașului Bocșa!

Mă numesc Marian Florentin Bocșan și voi candida pentru funcția de primar al orașului Bocșa în 5 iunie din partea P.S.RO pentru că nu mai vreau ca bocșenii mei să fie manipulați, păcăliți, umiliți și, în final, săraci! Vreau respect și o viață mai bună pentru fiecare dintre noi!

Deși sunt relativ tânăr, am 34 de ani, afirm cu tărie că am totuși experiență atât politică, cât și în administrația publică. De 15 ani fac politică, fiind membru al câtorva partide (PSD, PNL), iar de 10 ani sunt consilier local, implicat în administrația locală.

Recunosc că am trecut prin câteva partide, însă nu mă consider un ”traseist politic”, ci, mai degrabă, un tânăr prea încrezător, adesea naiv, care și-a dorit mai mult bine pentru orașul lui, astfel încrezându-se în cei care i-au promis asta.

În oricare partid m-am aflat, mi-am făcut treaba, am fost conștiincios și nu am dorit decât bine pentru orașul meu și pentru prietenii din acest oraș, pentru dumneavoastră. Din păcate, și cu părere de rău afirm, astăzi asistăm încă la jocuri politice (chiar și la acest nivel, al județului și orașului nostru), iar oamenii politici serioși, care își fac treaba cu seriozitate și devotament și care își doresc corectitudine și bunăstare pentru cetățeni, sunt înlăturați.

Totuși, eu consider un câștig pentru mine faptul că am fost înregimentat politic în aceste partide istorice importante și că am ”crescut la umbra” unor oameni politici experimentați. Consider că pentru orice tânăr aspirant la funcții politice, e importantă ucenicia. Iar eu mă consider norocos că am avut parte de o ucenicie ”profesionistă”. După 15 ani de astfel de ucenicie, consider că sunt pregătit să intru în această bătălie pentru funcția de primar.

Am ales P.S.RO deoarece îmi regăsesc principiile în doctrina acestui partid. „P.S.RO este duşmanul declarat al inegalităţilor şi al efectelor negative ale polarizării sociale, cât şi un aprig apărător al drepturilor angajaţilor din sectorul public şi privat. P.S.RO va repune în centrul societăţii munca, cinstea şi demnitatea fiinţei umane, înlocuind corupţia, minciuna, impostura şi pseudo-cultura, ce domină spaţiul şi discursul public. România are nevoie de talentul şi priceperea tuturor cetăţenilor români, indiferent unde trăiesc şi muncesc, în ţară sau în străinătate”.

Cam asta îmi doresc și eu pentru Bocșa și conlocuitorii mei.

Provin dintr-o familie simplă în care munca a fost pe locul întâi. Prin muncă, familia mea a devenit una cu tradiție în mediul de afaceri. Așadar, am învățat că fără muncă nu se poate. Că orice om care muncește trebuie respectat, indiferent de munca prestată. Nu e rușine să muncești, și cu atât mai mult e de admirat cel care muncește cu dăruire.

Familia mea a început afacerile înainte de anul 1990, cu producție și vânzări, după care ne-am îndreptat și spre servicii în turism, mai apoi în achiziționarea și prelucrarea materialelor metalice și nemetalice. Cu timpul, am avut posibilitatea să ne dezvoltăm în familie și pe ramura construcțiilor civile, în ultimii doi ani am început și o activitate nouă în exploatare forestieră. Toate aceste afaceri pe care le-am avut împreună cu familia au dus și la crearea de noi locuri de muncă pentru cetățeni și pentru întreținerea familiilor lor, dar nu ne-a fost uşor. Administrația locală nu a dorit prea mult să își aducă aportul întrucât contractează firme din exteriorul orașului pentru diferite activități pe care le găsește și în oraș, dar eu personal ajut pe orice persoană care doreşte să își deschidă o afacere cu experiența mea în aceste domenii și nu numai. Cert este că de la familia mea am învățat că nimic nu poți obține fără muncă. Am învățat că munca trebuie să fie pe primul loc şi că oamenii care muncesc trebuie respectați indiferent de domeniul de activitate, fie că sunt măturători de străzi sau eminenți intelectuali.

Evident că aș fi putut să plec și eu precum alți tineri, prin alte părți, să mă stabilesc în altă parte; poate să pornesc o nouă afacere sau să extind una dintre cele ale familiei. Dar nu-mi doresc asta. Eu îmi doresc să rămân acasă. Acasă însemnând Bocșa. Îmi doresc să fac ceva util orașului meu și locuitorilor acestui oraș. Întotdeauna am încercat să fac și să conving cât mai mulți tineri să rămână în oraș iar pe cei care mergeau în alte părţi la studii să revină după terminarea lor, dar am întâmpinat tot felul de probleme, piedici de gândire și de concepție la nivelul administrației în general, întrucât tinerii care doreau să revină nu puteau să își pună în valoare bagajul de cunoștințe acumulate și să poată munci în domeniile în care au studiat. Bine, asta este şi o problemă la nivel naţional, nu doar la noi. În ritmul acesta, Bocşa va avea de suferit, întrucât populația va îmbătrâni iar tinerii care termină studiile pleacă. Eu personal am ales să rămân aici chiar dacă am avut și alte posibilități, sunt crescut și educat în acest oraș al cărui nume îl și port cu mândrie și sunt dispus să-mi sacrific ani din viață pentru el. Acesta este motivul pentru care am intrat și în politică. Mă doare când văd indiferenţă şi dispreţ și sper să schimb în bine starea actuală a Bocşei, să-i determin și pe alții să-și pună tinerețea în slujba orașului. Sper ca, împreună cu tinerii din orașul Bocșa, să schimbăm această situație. Voi fi deschis tuturor sugestiilor și sfaturilor pentru bunăstarea oamenilor din acest oraș. Îmi doresc să avem șansa ca împreună să reconstruim orașul nostru.

Nu sunt un bun vorbitor, deoarece consider că faptele trebuie să vorbească. Și, din păcate, astăzi Bocșa are nevoie de fapte, nu de vorbe. De ani de zile bocșenii se hrănesc cu vorbe, cu promisiuni. Sunt păcăliți în fiecare zi. În fiecare zi sperăm cu toții la mai bine, un mai bine care întârzie să apară, pentru că interesele personale sunt mai presus decât nevoile cetățenilor. Am convingerea că împreună poate fi și mai bine!

Sunt un om activ, implicat, nu-mi este frică de nou.

Sunt receptiv la nou și dornic de a învăța. Recunosc când nu știu ceva și cer ajutor, apelez la specialiști. Admir munca în echipă, am aptitudini de comunicare, accept criticile motivate și sunt deschis la sugestii.

În activitatea mea publică, evenimentele culturale au ocupat o poziție aparte. Sunt prezent la cele mai importante astfel de evenimente care au ridicat calitatea actului cultural de la nivel local și cu care ne mândrim în județ. Un loc special în interesul meu din acest areal îl ocupă activitățile culturale desfășurate la Biblioteca publică ,,Tata Oancea”, precum și la casa de cultură, casele de cult, bisericile ortodoxe și așezămintele sociale, locuri în care se desfășoară diverse activități benefice tuturor, în special bătrânilor și tinerilor. Sunt un om cu frica lui Dumnezeu, sunt credincios, sunt un ortodox practicant și sunt onorat să pot vorbi cu oamenii, să îi cunosc și să le cunosc nevoile specifice, de comunitate, și, de multe ori, atât cât îmi stă în putere, să îi ajut. Nu ajut oamenii dintr-un motiv anume, ci, pur și simplu pentru că așa e creștinește, pentru că, dacă Dumnezeu m-a ajutat să am și să nu simt lipsuri, consider că nu trebuie să fiu zgârcit, dimpotrivă, să ofer și eu la rândul meu. Mă consider un om calculat, totuși, care cunoaște valoarea banului și care nu face risipă. Dar nu pot fi nici hapsân sau neatent la nevoile altora.

Îmi doresc o politică curată la Bocșa.

Îmi doresc tinerii aproape, dar și pe cei mai în vârstă ca sfătuitori.

Doresc să deconectez bocșenii de la ce e rău în politică și să facem lucrurile normale și bune pentru comunitatea în care trăim. Şi la cât mai mulți tineri le spun că fac treabă bună atunci când își iubesc comunitatea în care trăiesc și o sprijină. Sunt optimist, am încredere în vremuri prielnice tineretului care este bine pregătit, care are inițiativă și care poate face o politică bună și corectă pentru Bocșa. Îmi doresc să vorbim, să promitem mai puțin și să rezolvăm mai mult. Îmi doresc să găsim împreună soluții pentru rezolvarea problemelor din oraș, să ne păstrăm familiile atrăgând investitori și creând locuri de muncă, îmi doresc condiții mai bune pentru sănătatea bocșenilor, pentru educația copiilor din Bocșa și pentru cultura orașului nostru. Îmi doresc încredere în Dumnezeu din partea bocșenilor, indiferent de confesiune, indiferent cărui cult religios aparțin, pentru că fără Dumnezeu nimic nu e posibil.

Am convingerea că împreună și sub îndrumarea P.S.RO vom reuși să aducem și la Bocșa o politică prin care să schimbăm destinul orașului în mai bine pentru toți, deoarece P.S.RO sprijină munca, creează condiții de afirmare și succes pentru fiecare cetățean, indiferent de clasa socială din care face parte, indiferent de etnie sau sex și va declanșa un răxboi împotriva sărăciei printr-o nouă politică economică în favoarea clasei de mijloc. În Bocșa pe care o doresc eu bocșenii nu mai trebuie să fie păcăliți, manipulați și săraci!

Așa să ne ajute Dumnezeu!Comentarii 0

Vă mulțumim pentru comentariul dumneavoastra. - comentariul va fi verificat de catre un editor si numai in cazul aprobarii va aparea pe site.

 
1000
/1000 caractere ramase
Mai multe stiri din categoria CAON Stirile judetului Caras-Severin
Politia Rutiera a avut mult de furca pe DN6
CARAȘ-SEVERIN - Asta în condițiile codului portocaliu și a căderilor masive de zăpadă care afectează județul [...] mai multe »
Borcean cheama cetatenii la lopata
CARANSEBEȘ - Primarul Caransebeșului a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și face apel la [...] mai multe »
Concurs de constructii in zapada
REŞIŢA - Fundaţia Comunitară Banatul Montan şi Centrul de Voluntariat Reşiţa anunţă un nou concurs dedicat [...] mai multe »
Bilantul codului portocaliu in Caras-Severin
CARAŞ-SEVERIN - Bilanțul intervențiilor și misiunilor ISU Caraş-Severin în prima zi a codului portocaliu în [...] mai multe »
Muntele Mic, fara curent! Caransebesul, aproape paralizat de zapada!
MUNTELE MIC - O pană de curent a pus pe butuci cele două linii de alimentare cu energie electrică a stațiunii, [...] mai multe »
Centrul Resitei, luat cu asalt de oameni de zapada
REŞIŢA - Codul portocaliu nu a adus doar copaci căzuţi şi maşini avariate. A fost şi un prilej ca reşiţenii de [...] mai multe »
Copacii si stalpii au cedat sub greutatea omatului
CARAŞ-SEVERIN - Zi plină pentru pompierii cărăşeni. În prima zi a codului portocaliu de ninsori şi viscol, [...] mai multe »
Un om, o sarbatoare, povestea unei pasiuni
REŞIŢA - Artistul Gustav Hlinka a venit, din nou, în centrul atenţiei publicului reşiţean cu o expoziţie. mai multe »
Transalpina Banatului, inchisa pana la primavara!
CARAȘ-SEVERIN - Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, în calitate de administrator al drumului judeţean DJ [...] mai multe »
Mai multe din categorie »

AutentificareTi-ai uitat parola?
Inregistrare user nou

Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe CAON.ro

Autentificati-va pe CAON.ro:
Ti-ai uitat parola?

Comentati pe CAON.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Inregistrare user nou