Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Aproximativ 20 de agenți economici care activează în domeniul jocurilor de noroc și al pariurilor sportive vor plăti o taxă specială la bugetul administrației de pe Timiș și Sebeș. Decizia a fost luată de consilierii locali la propunerea Compartimentului Autorizări și Control Comercial al Primăriei și prevede o taxă de 2.000 de lei pentru emiterea sau vizarea autorizației de funcționare a cazinourilor și caselor de pariuri ce funcționează pe raza municipiului.

„Vreau să vă spun că foarte mulți tineri din Caransebeș sunt atrași de aceste localuri, ceea ce nu este normal. Au fost cazuri când tinerii au luat bijuteriile iubitelor și le-au amanetat ca să aibă bani de ruletă. 2.000 de lei mi se pare o taxă rezonabilă la câți bani câștigă acești agenți economici; s-ar putea ca la anul să ne gândim să o majorăm“, a precizat primarul Marcel Vela, în plenul consiliului local.

Și nu doar casele de pariuri, cazinourile și sălile de jocuri de noroc s-au aflat în atenția consilierilor gugulani, ci și agenții economici cu structuri de vânzare. Aceștia vor plăti însă sume mult mai mici pentru emiterea autorizației de funcționare, în funcție de suprafață: pâna la 400 de metri pătrați – 80 de lei, între 400 și 1.000 mp – 120 de lei, în timp ce taxa de vizare a autorizațiilor este la jumătate din cea de emitere.

Peste suprafața de 1.000 de metri pătrați, taxa pentru emiterea ori vizarea autorizației de funcționare este de 200 de lei, în timp ce pentru centrele comerciale a fost stabilită la 250 de lei.

Lidia Almăjanu