Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa a ţinut partea camionagiilor care, până acum, erau obligaţi să-şi lase veniculele în afara oraşului, să vină la primărie, să umble după hârtii, avize şi semnături, pentru ca abia apoi să-şi poată pune camioanele pe străzile urbei. Dar lucrurile au fost mult simplificate! Indiferent de tonaj, camioanele vor putea intra în urbe în baza unei viniete plătite la staţiile de carburanţi de la intrările din oraş.

De fapt, în ultimele luni, aleşii reşiţenilor au revizuit de mai multe ori aceste taxe şi formularele necesare pentru acordurile de circulaţie şi autorizaţiile de liberă trecere, stabilind inclusiv parcările şi traseele de urmat. Chiar şi aşa, a mai fost nevoie de o intervenţie.

„Am avut un proiect cu eliberarea de autorizaţii de circulaţie pentru camioane în oraş, am dat o hotărâre de consiliu local acum o lună sau două, şi protocolul pe care noi l-am propus nu e agreat de Petrom. Petromul are un contract tipizat şi ne-au spus: «Domne, noi, OMV Petrom, lucrăm cu voi, să dăm vinietele alea, dar nu în formula pe care aţi propus-o». Şi am propus un act adiţional la contract, mai cu seamă că Poliţia Locală s-a pus să verifice foarte atent camioanele din oraş. Am avut nişte plângeri de la Dedeman, şi într-adevăr – eu vă spun sincer! – situaţia era cel puţin penibilă până acum, eu chiar mă mir cum de am stat în halul ăsta. Pentru că, imaginaţi-vă un şofer care a terminat o cursă de la Botoşani, să vină la Reşiţa, ajunge sâmbătă sau duminică, sau ajunge în timpul nopţii şi, când intră în oraş, îl întreabă cineva unde-i taxa de tranzitare. Şi el zice: «Nu ştiu! Ce să fac?». «Te duci la Primărie, depui o solicitare, care trece pe la Urbanism sau unde naiba, la Gospodărie, e semnată de city manager, de Paul Vasile. Şi după aceea îţi iei camionul şi vii cu el în oraş!». Deci cam aşa se întâmplă lucrurile, încă, astăzi. E ciudat! Adică oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi ia vinietă de la intrările în oraş, de la staţiile Peco. Au validat-o, au plătit-o şi au plecat. Şi din cauza asta se duc din nou cu nişte completări ca să putem să lucrăm şi cu OMV Petrom“, a precizat primarul Ioan Popa.