Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul reşiţean susţinea ideea în contextul în care spunea că „în Caraş-Severin, coaliţia USL funcţionează foarte bine pe alocuri”.

Investiţiile pierdute ale Reşiţei, care au luat nu o dată calea Caransebeşului, au trezit discuţii în şedinţa de marţi, 28 ianuarie, a consiliului local de pe malurile Bârzavei. Şi-n loc să găsească o soluţie pentru ca afacerile să-nflorească în vechea Cetate de Foc, aleşii urbei s-au întrecut în discursuri „constructive” despre cine este cocoşul în Caraş-Severin. S-a spus că, de fapt, marile investiţii ale Caransebeşului nu aparţin acestuia, ci Buchinului. Dilema, însă, a fost parţial tranşată în instanţă, dar decizia nu este încă una definitivă.

Deputatul Ioan Benga, prezent în sală, a ţinut să sublinieze: „În Caraş-Severin, coaliţia USL funcţionează foarte bine pe alocuri”, explicând că Reşiţa are totuşi 71.000 de locuitori, adică dublu faţă de Caransebeş, şi că nimeni nu trebuie să uite că „ora exactă se dă de la Reşiţa!”.

Acesta este motivul pentru care, „în contextul regionalizării, voi propune ca oraşe să rămână doar cele care au peste 50.000 de locuitori! Restul să rămână comune!”, a mai spus Benga, numind câteva dintre „comunele” Occidentului. Cu alte cuvinte, pentru a-şi întări spusele potrivit cărora alianţa funcţionează foarte bine, dar pe alocuri, Benga îl vrea pe primarul investiţiilor, Marcel Vela, edil de comună.

Să înţelegem că, după domnul Benga, Reşiţa va deveni cel mai tare oraş din Caraş-Severin. Şi singurul…

Antoniu Mocanu