Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În primele şapte luni ale acestui an, compartimentul de inspecţie socială al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a efectuat 191 de controale, dintre care 108 au fost realizate în cadrul a trei campanii naţionale şi celelalte au fost efectuate pentru soluţionarea unor petiţii sau monitorizarea unor măsuri dispuse în procesele-verbale de control.

În urma verificărilor, au fost aplicate 108 sancţiuni, în cuantum de 21.600 de lei. Pentru reducerea numărului de beneficiari care au acces în mod fraudulos la alocaţia pentru susţinerea familiei, ajutorul social şi cel pentru încălzirea locuinţei, au fost verificate, până la finalul lunii trecute, 70 de primării cărăşene.

Din cele 1.216 dosare ale beneficiarilor de ajutor social verificate, s-a dispus suspendarea dreptului pentru 19 titulari şi încetarea acestuia pentru 160 de cetăţeni. Din cele 2.111 de dosare ale beneficiarilor de alocaţie pentru susţinerea familiei, a fost suspendat dreptul pentru un titular şi încetarea acestuia pentru 281 de beneficiari.

Din cele 7.475 de dosare ale beneficiarilor de ajutor pentru încălzirea locuinţei (385 încălzire termică, 2.978 încălzire pe gaze şi 4.109 încălzire cu cărbuni şi combustibili petrolieri), s-a constatat că 124 persoane, titulari ai acestui drept, deţin suprafeţe de teren agricol mai mari decât limitele stabilite legal. Aceştia nu declaraseră terenurile şi nici subvenţiile aferente primite de la APIA. S-a dispus recuperarea sumelor respective.