Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Este povestea unui tânăr ajuns peste ocean, pe tărâmul făgăduinţei, unde iţele nu i s-au întins ca-n filme şi a vrut să se întoarcă acasă. Doar că n-avea bani de bilet…

Potrivit Poliţiei judeţului, isprava cu iz penal începe în 18 octombrie, în jurul orei 9.30, când secretariatul unui liceu bocşean primea nu mai puţin de patru apeluri telefonice anonime prin care erau aduse ameninţări privind clădirea unităţii de învăţământ. Ameninţările nu s-au confirmat, însă oamenii legii au reuşit până la urmă să-l identifice pe apelant, în persoana tânărului de 19 ani din comuna Ocna de Fier.

Poliţia judeţului continuă: „Acesta este bănuit că, la momentul respectiv, în timp ce se afla în Canada, în stare de ebrietate și neavând bani să își cumpere biletul de întoarcere în România, prin intermediul unei aplicații telefonice, a inițiat patru apeluri telefonice de amenințare, alegând întâmplător un liceu din Bocșa, cu scopul de a fi adus gratuit în țară. Ulterior, tânărul de 19 ani s-a întors în localitatea de domiciliu, polițiștii identificându-l și conducându-l la sediul Poliției pentru cercetări. În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanei bănuite“.

A.M.