Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Caransebeșenii au încheiat în genunchi o săptămână cu două meciuri în deplasare și tot atâtea înfrângeri, 1-3 la CSM București și 0-3 cu SCMU Craiova.
În partida cu campionii României, Banatul a început prost și le-a permis oltenilor să se distanțeze în primul set, diferența nemaiputând fi recuperată, 25-20 pentru jucătorii pregătiți de antrenorul naționalei, Dănuț Pascu. Au urmat două seturi foarte strânse, pe care însă bănățenii le-au gestionat foarte prost pe final deși se aflau în avantaj și, drept urmare, le-au pierdut cu același scor 23-25, SCMU Craiova  adjudecându-și cele 3 puncte puse în joc în mai puțin de 80 de minute.

„Dacă ne uităm la scor, pare un 3-0 sec, dar nu a fost chiar așa, am ținut piept campioanei două seturi. Primul set a fost controlat de echipa din Craiova de la cap la coadă, în setul 2 ne-am revenit, am avut 20-19, dar pe unele greșeli individuale am pierdut cu 25-23. La fel, în setul 3 am stat cap la cap cu ei și chiar am și reușit să conducem cu 21-20, și pe finalul setului, la fel, pe greșeli individuale, am pierdut și cel de-al treilea set. Nu e vorba de nicio teamă de succes, pur și simplu cred că sunt unii jucători care nu pot să se autodepășească. Ne așteptam de la unii să facă mai mult, dar se pare că în momentele cheie, în momentele tensionate ale jocului, nu fac față presiunii. Aici intervine valoarea jucătorului și maturitatea în joc”, a spus antrenorul echipei Banatul Caransebeș, Răzvan Parpală.

În ciuda înfrângerii, elevii lui Parpală își păstrează poziția a șaptea în clasamentul Diviziei A1, prin prisma rezultatelor obținute de U Cluj și Unirea Dej, echipe aflate la egalitate de puncte cu Banatul, ambele echipe ardelene fiind învinse în deplasare. Pentru gugulani urmează sâmbăta viitoare, de la ora 18, un joc important pe teren propriu, cu VCM LPS Piatra Neamț, ocupanta ultimului loc, echipă însă care a acumulat primele puncte după victoria în 5 seturi cu CSM București.

Foto: Facebook Mădălina Nănuț