Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O întâlnire pe linie de turism, între o delegaţie reşiţeană şi una din comuna sârbească, a pus bazele în această direcţie.

La mijlocul acestei săptămâni, municipiul de pe Bârzava a primit vizita unei delegaţii din partea Asociaţiei Comunale de Turism din Vârşeţ, Serbia, ce a culminat cu o întâlnire cu primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, derulată sub cupola palatului administrativ municipal. La eveniment au participat directori şi şefi de servicii din cadrul Primăriei, precum şi reprezentanţi ai agenţiilor de turism din municipiu.

„Cu această ocazie, au fost prezentate ofertele turistice ale comunei Vârşeţ în vederea unor colaborări viitoare, care să faciliteze atragerea turiştilor în cele două localităţi înfrăţite, Vârşeţ şi Reşiţa. În acest sens, în luna iunie se are în vedere organizarea, în municipiul Reşiţa, a unei acţiuni pentru promovarea principalelor obiective turistice, a unor tradiţii şi obiceiuri ale comunei Vârşeţ. Totodată, reprezentanţii Asociaţiei Comunale de Turism din Vrsac şi-au exprimat disponibilitatea privind promovarea municipiului Reşiţa în rândul comunităţii locale. În acelaşi timp, reprezentanţii agenţiilor de turism din Reşiţa şi-au manifestat preocuparea de a realiza pachete turistice care să promoveze municipiul Reşiţa şi împrejurimile”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Antoniu Mocanu