Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Gugulanii au pierdut fără drept de apel în 75 de minute, 0-3 (21-25, 18-25, 19-25), în fața CSM-ului București, oaspeții fiind aplaudați la final de publicul prezent în Polivalentă.

Banatul a „reușit” sâmbătă seara unul din cele mai slabe jocuri de pe teren propriu din ultimii ani, joc ce a adus aminte de înfrângerea fără drept de apel suferită în noiembrie 2014 în Polivalentă, în fața Unirii Dej. Nimic nu a mers în jocul elevilor lui Parpală, care au primit o replică extrem de puternică de cealaltă parte a fileului, CSM-ul București controlând aproape în întregime partida, cu excepția primei jumătați din setul 1.

„N-a mers nimic, servici, preluare, nici ridicătorii nu au fost în apele lor. În schimb, CSM-ului i-a ieșit aproape tot, pe tot ce au pus mâna a fost punct, servicii cu fileul, blocaje, pentru tot, tot, tot ce am atacat ei au avut apărare, nu ne-a ieșit absolut nimic. În primul set am avut 15-10 și am pierdut setul, nu este posibil la acest nivel să se facă 15-15 pe fondul greșelilor jucătorilor mei. Totuși, jucăm în Divizia A, i-am băgat și pe cei mai tineri, au arătat acum ceea ce pot, am văzut și la Cluj același lucru. Stăm prost la preluare, nu avem al doilea om de preluare de bază în afară de libero, dar adversarii știu să nu servească pe libero, aici cred că pierdem foarte mult. În afară de Petrusevics, care poate să țină atacul echipei pe o preluare proastă, nu avem al doilea om ca să atace în forță din preluare proastă”, a explicat antrenorul Răzvan Parpală la finalul partidei.

Jocul extrem de slab al gazdelor a fost taxat la final de cei aproape 500 de spectatori prezenți în sală, care i-au aplaudat însă cu fair-play pe bucureșteni pentru lecția de volei predată la Caransebeș. Banatul rămâne pe locul 8 în clasamentul Diviziei A1, cu 17 puncte, și va juca sâmbăta viitoare, tot pe teren propriu cu campioana en-titre, SCMU Craiova.