Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Banatul Caransebeș și Volei Municipal Zalău deschid etapa a IV-a a primei divizii, într-o partidă în care, pe hârtie, vicecampioana pare favorită în fața nou promovatei.

Ambele echipe vin după victorii în deplasare iar elevii lui Pavel Craia speră să se întoarcă din Ardeal cu cel puțin un punct. Bănățenii nu știu însă dacă unul din cei mai în formă jucători, centrul Fabian Birău, va putea fi folosit din cauza unei accidentări.

„Mergem la Zalău cu speranța să facem un joc foarte bun. Problema noastră acum este accidentarea lui Fabian Birău, s-ar putea să fie recuperat, dacă nu, vom juca cu Todor Filip. Putem să luăm cel puțin două seturi, dacă ar fi echipa întreagă am merge la victorie”, a spus Craia, care s-a referit mai departe și la adversarul de vineri: „Zalăul are o primire foarte bună, pe centru îi putem contracara. Au secunzii cu experiență, Leo Dal Bosco știe foarte bine ce să facă cu mingea în atac și sper să reușim să-l contracarăm pe Cherbeleață, un jucător de forță. Nu știm încă dacă ridicătorul lor, Lescov, este refăcut după accidentarea de la Craiova și poate juca”.

Fost în ultimii doi ani chiar la Zalău, Fabian Birău, crede că vicecampioana este un adversar foarte solid însă nu de neînvins. „O să fie un meci greu, îi cunosc pe cei de la Zalău, am jucat 2 ani acolo. Își pregătesc foarte bine meciurile, au nevoie de puncte pentru că se luptă ca să joace finala. Zalăul este la un nivel ridicat, este o echipă unită, dar noi mergem să câștigăm cât mai multe puncte, dacă se poate toate trei”, a declarat și centrul Caransebeșului, care va afla chiar în ziua jocului dacă va putea intra pe parchet.

Partida Volei Municipal ZalăuBanatul Caransebeș se joacă vineri seara, de la ora 19.30 .