Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După ce au condus cu 2-0 în partida de la Dej, cu Unirea, voleibaliștii gugulani au pierdut în 5 seturi.

După cum începuse partida, se părea că elevii antrenorului Răzvan Parpală se vor califica la pas în faza următoare a Cupei României. Primul set a fost unul controlat în totalitate de gugulani, care s-au impus cu 25-18. A urmat un parțial în care gazdele au condus aproape tot timpul, ba chiar au avut 4 mingi de  set la 24-20, însă tot Banatul avea să se impună, după un final dramatic, 29-27. Probabil siguri de victorie, mai ales că au condus și în cel de-al treilea set cu 16-11, caransebeșenii au slăbit ritmul iar gazdele s-au reîntors în joc, 28-26, din nou după un final de set foarte disputat. În ultimele două parțiale, Banatul aproape că nu a m.ai existat pe teren, iar dejenii au câștigat la diferențe clare, 25-11 și 15-7, calificându-se astfel în faza următoare a Cupei României.

“Cred că am picat psihic, după ce am condus tot setul 3 și l-am pierdut pe fondul unor greșeli individuale pe preluare și pe atac. La începutul setului 4 am picat total psihic, nu ne-a mai ieșit nimic, preluare, pas, atac, toți jucătorii erau alții în teren. Trebuie să învățăm din acest meci și să luăm și partea cea bună, am avut momente de joc foarte bune și reveniri în joc, trebuie să învățăm din aceste lucruri. De la toți jucătorii am pretenția să dea maxim pe teren, acum fiind și primul meci oficial îmi dau și eu seama de fiecare cum gândește jocul, cum este în momentele de presiune, în meciurile oficiale presiunea nu este ca în cele amicale, sunt unii care în momentele de presiune cedează și nu fac față”, a declarat după meci antrenorul Banatului, Răzvan Parpală.

Pentru caransebeșeni urmează debutul în noul sezon al Diviziei A1, cu o deplasare la Tricolorul Ploiești, partidă care va fi transmisă de Digi Sport duminica viitoare.