Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După ce bulgarul Vasiliev, cu care clubul gugulan semnase un contract pentru sezonul viitor, s-a accidentat, Caransebeșul s-a orientat rapid spre campionatul german.

Noul libero al Banatului ester Bartosz Sufa, un polonez de 29 de ani, care vine de la CV Mitteldeutschland, unde a fost coleg cu un alt jucător trecut pe la Caransebeș, bosniacul Nenad Sormaz. Sufa a mai jucat în cariera sa în puternicul campionat polonez, la echipe precum BBTS Bielsko-Biala, Joke Pila, Jastrzebski Wegiel sau Effector Kielce. Sufa a semnat cu clubul din Caransebeș după ce prima opțiune a bănățenilor pentru libero, bulgarul Vasiliev, a suferit o intervenție chirurgicală care-l va ține pe tușă aproximativ 4 luni, condiție în care cele două părți au decis pe cale amiabilă să rezilieze contractul. De asemenea, Banatul Caransebeș a mai realizat un transfer, readucându-l aproape de casă pe oțelarul Traian Gemănariu, pe postul de “fals”.

Sufa și Gemănariu sunt noii noștri jucători, ultimul fiind un produs al profesorului Craia de la Oțelu Roșu. Din păcate, Vasiliev ne-a informat că s-a operat și nu va putea fi apt de joc o bună perioadă de timp, astfel că ne-am orientat spre Bundesliga, Sufa fiind un jucător cu experiență, călit în campionate puternice. Pe Gemănariu l-am luat de la Dej, cred că poate fi o soluție pe fals, mai ales că noi ne axăm pe jucători tineri”, a precizat managerul clubului, Cornelia Vlaicu.

Reunirea lotului Banatului Caransebeș este programată pentru sfârșitul lunii august, sub comanda noului antrenor Răzvan Parpală.