Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Banat Girls – Fortuna Becicherecu Mic 1-4 (1-2), în faza a doua a competiției.

Aventura echipei Banat Girls Reșița în Cupa României s-a încheiat duminică, 27 noiembrie, pe sinteticul din Valea Domanului. Neînvinse pe teren propriu în acest sezon, fetele din Banat au cedat în fața mult mai puternicei Fortuna Becicherecu Mic, în faza a doua a Cupei României. Deși au venit în formulă restrânsă, fără câteva jucătoare de bază, oaspetele au fost superioare fetelor conduse de pe margine de Cosmin Șușman și de Liviu Tismănar. Fortuna Becicherecu Mic merge mai departe în Cupa României, după victoria de duminică, cu 4-1, din Valea Domanului.

La prima participare în competiție, Banat Girls a jucat două tururi, învingând cu 8-1 pe Atletic Drobeta Turnu Severin, după care a cedat cu 1-4 în faza a doua, tot pe teren propriu, cu o echipă de Liga I, cu pretenții de promovare în eșalonul de elită. Din păcate pentru gazde, jocul a avut și alte urmări decât eliminarea din competiție, reaccidentarea căpitanului Florina Buha, care va face un RMN în decembrie (se pare că e o problemă mai veche la menisc), resimțindu-se și portarul Francesca Kovacs.

S-a văzut diferența de experiență, de valoare. Fetele de la Becicherec, pe care țin să le felicit, și-au pus în valoare experiența acumulată, e diferență între Liga I și Liga a II-a. Fetele noastre au dat totul pe teren și vreau să le felicit, nu am ce să le reproșez. Îmi pare rău că din nou avem accidentate și sunt foarte dezamăgit de arbitraj. S-a accidentat căpitanul nostru, Florina Buha, o problemă mai veche la genunchi, care a recidivat și este mai grav decât ne așteptam, e vorba și despre Elena Ruvilă, care de-abia joi a ieșit din spital, a stat zece zile în perfuzii. Nu mă așteptam la asemenea arbitraj, pentru că în prima repriză am fost net dezavantajați de arbitraj”, a spus antrenorul Cosmin Șușman. Unicul gol al echipei cărășene a fost marcat de Marinela Hasna, în minutul 9.

ACS Banat Girls: Francesca Kovacs, Giorgiana Dabega, Florina Buha, Andreea Vicea, Daria Zglimbea, Miruna Apro, Denisa Burdan, Ruth Ana Dumitru, Marinela Hasna, Cristina Tismonar, Oana Gheorghe. Rezerve: Maria Popescu, Mădălina Gînju, Ruxandra Domokoș, Natalija Bozilovic, Manuela Jula.

A arbitrat Dorin Voina, asistat de Ioan Humița și Samuel Gruescu.