Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Solicitările de fonduri europene pentru fermele de familie se apropie de plafonul maxim disponibil.

Valoarea totală nerambursabilă a tuturor cererilor de finanţare depuse până în prezent pentru sectorul ferme de familie din cadrul Submăsurii 4.1 – „Investiţii în exploataţii agricole“ se apropie de nivelul maxim al valorii publice disponibile pentru această sesiune de depunere, respectiv 20.577.695 de euro, informează reprezentanţii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Valoarea rămasă disponibilă în acest moment pentru Submăsura 4.1 este de numai 36.500 de euro. Aşadar, sesiunea de depunere a proiectelor rămâne deschisă numai pentru cele cu valoare mai mică decât această sumă. În comunicatul de presă remis de AFIR se mai precizează că pentru celelalte sectoare (zootehnic şi zona montană) sesiunea de depunere a cererilor de proiect rămâne deschisă până în data de 30 octombrie, inclusiv.

În acelaşi document se mai menţionează că depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submăsuri se opreşte înainte de termenul limită, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat mai mare sau egal decât pragul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocării aferente sesiunii anuale a respectivei componente, conform metodologiei în vigoare.