Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Doi judoka de la Muncitorul Reșița, pe podiumul Cupei Temerarul.

Participarea la competiția internațională de judo „Cupa Temerarul”, desfășurată la Sibiu, a îmbogățit palmaresul secției de profil a Clubului Sportiv Muncitorul Reșița cu încă două medalii. Cei doi reprezentanți ai judo-ului reșițean prezenți la întrecerea de la Sibiu s-au întors acasă cu două medalii, un aur și un bronz. Astfel, în concursul juniorilor, studentul Cătălin Zgârță s-a clasat pe primul loc la categoria 66 kg. Un alt rezultat bun a fost la cadeți, unde Nicolae Jurjucă, un sportiv care vine puternic din urmă, s-a situat pe locul al treilea la categoria 81 kg.

„Sunt rezultate bune pentru secția noastră de judo, încercăm, în măsura posibilităților, să participăm la diverse întreceri pe plan național, pentru a le da posibilitatea sportivilor noștri să aibă meciuri. E foarte importantă participarea în competiții, unde ne putem verifica potențialul. Aici se vede munca asiduă de la antrenamente”, a spus antrenorul reșițean Daniel Păștean, care este ajutat în pregătirea sportivilor de către Rodica Buda.

Tot la Cupa Temerarul a participat și caransebeșeanul Alexandru Chicin, ocupantul locului 3 la categoria 73 kg, cadeți. Competiția de la Sibiu, „Cupa Temerarul”, adresată cadeților și juniorilor, a avut caracter internațional, prin participarea a aproximativ 250 de sportivi, din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Croația, Macedonia, Slovenia, Moldova și România. Între Muncitorul Reșița și CS Temerarul Sibiu s-au stabilit legături strânse, de altfel și sportivii sibieni au onorat cu prezența la cea de-a șaptea ediție a Cupei Semenic Fest de la Gărâna, singura întrecere de judo din România desfășurată în aer liber. Pentru judoka de la Muncitorul Reșița urmează participarea, la finalul acestei săptămâni, la Cupa Independenței, la Calafat.