Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – 24 de jucători s-au întrecut în cadrul Cupei Gărâna.
În sala de mese a cabanei CSS 1 Timișoara din Gărâna s-au desfășurat sâmbătă, 16 iulie, două interesante concursuri de șah adresate juniorilor și copiilor. În organizarea CSS 1 Timișoara și a Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, tradiționala înfruntare dintre timișeni și cărășeni s-a transformat într-un triunghiular Timiș-Caraș-Hunedoara. De aici s-a născut ideea organizării unor veritabile concursuri de șah rapid și șah fulger. Această primă ediție a Cupei Gărâna a reunit la start 24 de jucători între 6 și 16 ani, de la șase cluburi din Timișoara, Sînandrei, Reșița, Bocșa și Vulcan.

Concursul de șah rapid a fost adjudecat de către David Datcu-Goiceanu, de la Muncitorul Reșița, urmat în clasament de Mihnea-Marian Juravle (CSS 1 Timișoara) și  de Alexandru David Korcsek (Muncitorul Reșița). La junioare s-a impus Alexandra-Maria Kiss, urmată de Hana-Carmina Mîrza și Monica Georgiana Rădulescu, toate de la CSS 1 Timișoara. La fete 10 ani locul I a fost ocupat de Oana-Magdalena Șchiopu, de la CS Vulcan, urmată de Andra Paloș și Ana-Maria-Teodora Costea, de la CSS 1 Timișoara. Deși are doar opt ani, Alin Stângu (Talbot Reșița) a fost cel mai bun în întrecerea băieților de 10 ani, urmat de Eduard Berechet și de Christian Pîrvu, de la CSS 1 Timișoara.

Concursul de șah fulger a fost adjudecat de Mihnea Marian Juravle, care a făcut rocada cu David Datcu-Goiceanu în fruntea clasamentului, cea de-a treia poziție a podiumului fiind ocupată din nou de Alexandru David Korcsek. Cei mai merituoși au fost răsplătiți cu cupe și medalii oferite de DSJ Timiș. Concursul s-a constituit într-o repetiție extrem de utilă pentru juniorii cărășeni și timișeni, înaintea participării la Campionatul Național de șah pe echipe de juniori de la Iași, din perioada 26 iulie-3 august.