Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cu ajutorul echipajelor ISU din Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara, o echipă a TVR a reuşit să ajungă zilele trecute la Gheorghe, singurul locuitor din cătunul Preveciori, Caraș-Severin. Bărbatul, care trăiește singur în mijlocul codrilor de nepătruns, nu mai văzuse pe nimeni de la Crăciun.

Pe drumul forestier lung de 10 km, traseul a fost istovitor pentru temerari, însă după cinci ore au ajuns la destinaţie. Singurul locuitor din Preveciori, Caraș-Severin, a avut parte și de un consult medical efectuat de un medic de la Spitalul Militar din Timişoara, un adevărat lux în această zonă izolată. După ce și-au îndeplinit misiunea, militarii ISU și jurnaliștii TVR au coborât pe întuneric poteca abruptă prin pădure.

Aşadar, datorită unor oameni de bine, un suflet singuratic are destule alimente și medicamente ca să iasă cu bine din iarnă. Satul Preveciori aparţine de comuna Băuţar. În 2010, cătunul mai avea patru oameni şi nouă cai, iar acum acolo mai stă un singur om: Gheorghe.