Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sindicaliştii cărăşeni s-au arătat sideraţi de lipsa de interes a guvernanţilor privind bunăstarea populaţiei.

Confederaţiile sindicale şi-au exprimat dezaprobarea privind majorarea retribuţiilor pentru o categorie aparte dintre cetăţenii României. „Noi, BNS, suntem «fericiţi» de modul în care lucrează acest Guvern. Au reuşit să majoreze salariile şi pensiile pentru 0,005% din populaţia ţării. Suntem curioşi când vor rezolva şi situaţia celor peste 99,99% dintre noi. Nu mi se pare normal ca cei care au banul în mână să se dovedească pentru ei înşişi mumă şi pentru ceilalţi ciumă. Pentru unii e mai aproape pielea decât cămaşa şi va trebui să le amintim că au uitat de noi, cei mulţi“, ne-a declarat preşedintele filialei Caraş-Severin a Blocului Naţional Sindical, Nicolae Drăgan.

Declaraţii similare au postat pe site-ul oficial şi cei de la Cartel Alfa. Mai mult, printr-o scrisoare deschisă adresată partidelor parlamentare, CNS Cartel Alfa solicită blocarea prin vot a actului normativ prin care se majorează salariile a 48 de demnitari în timp ce salariații bugetari au venituri de mizerie.

„Reamintim faptul ca funcţiile de demnitar nu sunt funcţii exercitate ca urmare a obligării persoanelor în cauză la o muncă forţată, ci funcţii la care demnitarii au candidat, cunoscând limitările legale, ori pe care, în cazul în care nu au cunoscut aceste limitări legale, le pot abandona oricând, dacă li se par împovărătoare putându-se întoarce oricând la confortul anterior. Trebuie să menționăm că nu există un salariu adecvat nici pentru funcționari publici, medici sau profesori, deşi responsabilitatea profesională a acestora este cel puţin la fel de mare ca a demnitarilor, în vreme ce condiţiile acestora de muncă în sistemul public sunt cel mai adesea degradante, dacă nu de-a dreptul periculoase. Am depus plângere penală împotriva persoanelor care au semnat promovarea acestei decizii care este contrară legii în vigoare (legea 284/2010) și care prevede expres atât baza de raportare cât și mărimea maximă a coeficienților care se pot acorda“, se precizează în comunicatul Cartel Alfa remis redacţiei de către preşedintele filialei cărăşene, Marian Apostol.