Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Un AN 2 cu turiști olandezi a fost ghidat pe aeroportul din capitala gugulanilor, miercuri după amiaza, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Olandezii trebuiau să ajungă în Bulgaria și pe țărmul Mării Negre, însă voiajul lor s-a oprit la Caransebeș.

Reprezentanții Aeroportului Caransebeș au fost luați prin surprindere de aterizarea de urgență a avionului, însă au reușit să le ofere olandezilor asistența necesară. Aceștia au fost conduși la hotel iar avionul garat în hangar până joi, în jurul prânzului, când olandezii, majoritatea turiști pensionari, au făcut cale-ntoarsă în țara de baștină. Cei doi piloți ai avionului AN2 au declarat că au preferat să nu riște și să aterizeze în siguranță, fiind ghidați de controlorii de trafic aerian din București către Aeroportul din Caransebeș, care funcționează ca o zonă-tampon pentru cei care survolează Banatul spre zona de munți și care întâmpină eventuale dificultăți în zbor.

Poate că un astfel de incident ar trebui să dea de gândit vizavi de utilitatea acestui aeroport, asupra căruia în ultimii ani au planat doar conflicte şi vorbe, fapte deloc. Poate un AN 2 ne trezeşte!