Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Municipalitatea a stabilit noile taxe care vor fi percepute în piețele și târgurile aflate în subordinea administrației locale, ultima modificare a acestora având loc în anul 2004.

Astfel, din această lună, taxa zilnică pentru o masă în Piața Centrală sau în piața din cartierul Pipirig este între 5 și 15 lei în sectorul de legume-fructe, între 10 și 15 lei în cel de produse lactate și tot între 5 și 15 lei în zona comercianților. În cazul în care masa se rezervă pentru o lună de zile, taxa este de 60 de lei în sectoarele de legume, fructe, flori și lactate, în timp ce în cel de comercianți este ceva mai scumpă, de 100 de lei. Și pentru bazar a fost stabilită o nouă taxă, 150 de lei pe lună pentru o masă.

„Tarifele vechi au fost stabilite în 2004, a fost nevoie de o creștere ușoară a acestora pentru că ne aflăm într-un amplu proces de modernizare. S-a modernizat bazarul, s-a modernizat hala de lactate, iar acum vrem să o extindem, pentru a oferi cele mai bune condiții comercianților”, a precizat șefa Serviciului Public „Piața Gugulanilor”, Luminița Verdeș.

Aceasta a mai adăugat că tarifele de parcare au rămas neschimbate, la fel ca și cele de intrare în Piața de vechituri sau cele pentru Târgul de animale. Pe de altă parte, Consiliul Local a mai aprobat și indexarea cu indicele de inflație de 3,16% a chiriilor pentru spațiile comerciale și pentru terenurile pe care sunt amplasate chioșcuri sau spații comerciale ce aparțin municipiului prin „Piața Gugulanilor”.