Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reşiţa derulează în această perioadă la Centrul de tineret Mansarda, proiectul „Atelierul cu mâini“, proiect propriu finanţat de Autoritatea pentru Sport şi Tineret.

Cursul de confecţionat măşti a debutat joi, 18 octombrie, şi se înscrie în cadrul activităţilor „Atelierului cu mâini“ care se alătură celorlalte workshop-uri cu caracter permanent ce se desfăşoară la Centrul de Tineret Mansarda.

Prin acest curs centrul vine în întâmpinarea celor care caută un spaţiu în care să îşi dea frâu imaginaţiei şi creativităţii şi de a-şi dezvolta abilităţile în domeniul artei alternative ce presupune utilizarea inovativă a unor materiale tradiţionale şi folosirea materialelor neconvenţionale în procesul de creaţie artistică.

Astfel la Mansardă de luni până vineri, fără programare şi cu acces liber, toţi tinerii doritori şi cei dispuşi să experimenteze vor beneficia de îndrumarea echipei coordonatoare având la dispoziţie: mulaje pentru materiale ceramice, materii prime din fimo, ceramică, lut, textile, hârtie şi materiale reciclabile, culori acrilice, accesorii decorative şi unelte pentru prelucrarea acestora.

În cadrul acestor ateliere se vizează atât dezvoltarea creativităţii şi a abilităţilor inovative prin confecţionarea unor obiecte decorative cât şi dezvoltarea unei atitudini responsabile prin medierea unor dezbateri pe teme de reciclare, consumism, epuizarea resurselor, energie renovabilă, încălzire globală, utilitatea şi beneficiile artei. Tinerii participanţi vor percepe necesitatea educaţiei nonformale, dezvoltându-şi un comportament responsabil, vor avea oportunitatea de a-şi descoperi înclinaţiile, aptitudinile fie ele de îndemânare, creativitate sau de comunicare, va creşte încrederea în capacităţile de exprimare, le va determina o reconsiderare a valorilor reale, printr-o educaţie pentru dezvoltare personală.

Cei care au ratat cursul de joi pot participa marţi, 23 octombrie, între orele 17.00 şi 19.00, la Centrul de Tineret Mansarda Reşiţa, situat pe B-dul Al. I. Cuza nr 20 (Blocul fetelor). Pentru rezervarea unui loc se trimite un e-mail la mansarda.resita@gmail.com

Lavinia Predescu