Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peste 100 de asistenţi sociali, studenţi şi reprezentanţi ai ONG-urilor din judeţ au fost prezenţi ieri în cadrul Conferinţei „Asistenţa Socială – formă de participare în comunitatea contemporană“.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilelor Asistenţei Sociale, sărbătorite între 15 şi 31 martie de Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială Caraş-Severin. „Luna aceasta oferă oportunitatea asistenţilor sociali din judeţ să celebreze munca pe care o desfăşoară zi de zi în comunitate. Evenimentele organizate în perioada 15 – 31 martie se află sub egida «Responsabilitate, comunitate şi participare socială», iar ele readuc în atenţia publicului larg faptul că asistenţii sociali sunt persoanele care aduc un plus de valoare societăţii prin activitatea profesională pe care o desfăşoară“, a declarat lector univ. dr. Lavinia Popp, preşedintele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali – Structura Teritorială Caraş-Severin. La discuţii a fost prezentă şi

prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, care a subliniat că meseria de asistent social nu poate fi practicată decât de oameni dedicaţi, de cei care au dragoste faţă de semenii lor aflaţi la nevoie. Pe de altă parte, rectorul consideră că această meserie nu se bucură de „vizibilitatea necesară“, făcând referire la faptul că societatea civilă, şi nu numai, ar trebui să sprijine mai mult demersurile şi acţiunile asistenţilor sociali. „E nevoie ca această meserie să fie cât mai vizibilă, pentru ca noi să o sprijinim, iar cei care au fonduri şi sunt dispuşi să aloce în această direcţie să vadă că acestea sunt bine utilizate“, a precizat Doina Frunzăverde.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost reprezentat de vicepreşedintele Ilie Iova, care a declarat că misiunea asistenţilor sociali nu este deloc uşoară, aceştia „fiind nevoiţi să lucreze cu pătura socială cea mai defavorizată, motiv pentru care e nevoie de multă dăruire şi înţelegere“.

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România numără în Caraş-Severin aproximativ 100 de membri.

Roxana Bălan Nafiru