Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Echipe complexe sub coordonarea procurorilor Parchetului ICCJ au percheziţionate sediile şi sucursalele acestei firme.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală.

Prin urmare, au fost efectuate percheziţii în 49 de sedii centrale şi sucursale ale societăţii de asigurare Omniasig, inclusiv în Caraş-Severin. Au participat ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Fraudelor. Directorul general şi alţi peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectaţi de implicare în falsificarea a aproximativ un milion de poliţe de asigurare, prejudiciul produs astfel statului fiind de câteva milioane de lei. Cercetările nu vizează şi clienţi ai Omniasig, aceştia fiind consideraţi cumpărători de bună-credinţă.

Obiectul acţiunii de verificare este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise în a doua jumătate a anului 2013, respectiv în perioada de intrare în valabilitate a poliţelor PAD, aşa cum a precizat compania. Distribuirea poliţelor PAD (poliţă de asigurare împotriva dezastrelor) s-a făcut prin intermediul acţionarilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) până în luna iulie a anului trecut, printre care nu figura şi Omniasig. Ca urmare a semnării unui protocol cu PAID, Omniasig a început în luna august să distribuie poliţe PAD.