Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Încă trei străzi din Caransebeș vor deveni un șantier în primăvara lui 2015.

Municipalitatea intenționează să racordeze centura de ocolire la Calea Severinului, prilej cu care străzile Zlagnei, Zlagnei 2 și Nicolae Titulescu vor fi reabilitate. Cu peste 800.000 de lei alocați pentru aceste lucrări, administrația locală are în plan să fluidizeze traficul spre și dinspre centură și din zona Caransebeșul Nou.

„Vom racorda centura de ocolire la strada Calea Severinului, pe tronsonul străzii Zlagna și în continuare, spre drumul județean care leagă Caransebeșul de satul Zlagna. Această prelungire va realiza încă un nod de trafic important care va lega zona urbană de varianta ocolitoare, întregind contactul cu drumul european, alături de străzile Muntele Mic, Traian Doda, Ștefan Jianu și drumul agricol care s-a realizat pe fonduri europene, în zona Racovița. Așadar, față de intrările clasice în centură, Calea Timișoarei, strada Ardealului și Calea Severinului, vom avea încă şase conexiuni care vor fluidiza traficul”, a precizat primarul Marcel Vela.

Potrivit documentației tehnico-economice, strada Zlagnei va fi asfaltată pe o porțiune de 504 metri, Zlagnei 2 pe 226 de metri iar Nicolae Titulescu pe 340 de metri.