Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Oamenii legii au descoperit un caz de braconaj şi au restras mai multe autorizaţii port-armă.În urma unui control efectuat de lucrători din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în noaptea de 18/19 iulie 2012, a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de braconaj.

Acţiunea a avut loc în zona localităţii Ezeriş, unde oamenii legii i-au identificat pe B.C., de 21 ani, M.M., de 20 ani şi I.D., de 29 ani, care fără a avea autorizaţie au vânat ilegal o căprioară, în afara perioadei legale de vânătoare. Asupra tinerilor au fost găsite două arme de vânătoare şi cinci cartuşe ce aparţin lui M.M. şi o armă şi trei cartuşe ce aparţin lui B.C., ambii fiind autorizaţi pentru portul şi folosirea lor.

De la aceştia, poliţiştii au indisponibilizat armele, muniţia, autoturismul care a fost folosit pentru transportul vânatului, căprioara, dar şi un dispozitiv de ochire pe timp de noapte. Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj, prejudiciul în cauză fiind de aproximativ 4.000 de euro. În ultima perioadă lucrătorii acestui seriviciu au efectuat controale la 2.451 deţinătorii de arme letale.

În 38 de cazuri s-a dispus anularea dreptului de a deţine, purta şi folosi arme, iar în alte nouă cazuri s-au suspendat aceste drepturi. În prezent, pe raza judeţului sunt 55 de persoane juridice autorizate care deţin 787 arme şi 3.428 de persoane fizice care deţin 4.512 arme letale şi neletale, de la începutul anului fiind autorizate 64 de persoane. În urma controalelor şi acţiunilor desfăşurate în primul semestru al acestui an, au fost constatate 223 de infracţiuni la regimul armelor, materiilor explozive şi al substanţelor periculoase faţă de 213 în perioada similară a anului trecut.

Flavius Rotariu