Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – De peste doi ani, expertiza de evaluare a pasajului Ezeriş a devenit o problemă mai dificilă decât construcţia piramidelor egiptene, timp în care visul primarului Ioan Popa de a vedea Reşiţa conectată la A2 a rămas doar o himeră.

S-a tot scris despre acest deziderat al lui Popa, şi anume modificarea pasajului de la Ezeriş în aşa fel încăt camioanele de transport marfă să poată folosi acest tronson pentru a scurta drumul dintre Reşiţa şi autostradă, punând, astfel, oraşul nostru pe radarul posibililor investitori.

După reţinerea directorului Regionalei de Drumuri şi Poduri din Timişoara, Cristian Ispravnic şi audierea deputatului Dorel Căprar, în dosarul şpăgilor de la vamă, primarul Ioan Popa şi-a exprimat două dezamăgiri personale. „Simt nevoia să împărtăşesc public două dezamagiri personale: acum doi ani am solicitat (rugat) trei instituţii publice (Apele Române, Regionala CFR şi Direcţia de Drumuri şi Poduri) să comande expertize de evaluare a pasajului de la Ezeriş. În afară de Apele Române, nu am primit nimic. Responsabil de acest demers era acest Năstruşnic (Cristian Ispravnic – n.r.)… De asta nu scurtăm drumul spre autostradă! O altă dezamăgire este legată de un anume Căprar, mare mahăr cândva în Ministerul Apărării Naţionale. Am avut naivitatea să-l abordez la un Forum organizat la Parlament, i-am solicitat un demers prin care instituţiile de siguranţă a statului (MAPN, MAI, SRI, etc..) să creeze o sursă financiară comună cu primăriile, pentru securizarea municipiilor din România, sisteme video, servere, solutii antitero, etc… Mi-a sugerat să caut sponsori în privat“, spune Popa pe o reţea de socializare.

Întrebat dacă pledează în continuare pentru pasajul de la Ezeriş şi dacă speră la un alt fel de dialog, primarul Reşiţei ne-a spus că este optimist. „Sigur că îmi susţin ideea cu pasajul. Da, eu cred că voi avea un dialog mai bun. Ştiţi de ce? În dreapta românească niciodată nu o să vedeţi atâta aroganţă ca la politicienii de stânga. Vă repet, pe Ispravnic de la Drumuri, acum doi ani, l-am rugat, eu cu Hurduzeu, să facă acea expertiză. Nu a făcut. Pe Căprar l-am abordat la forumul la care am fost să vorbesc cu cei de la Rheinmetall. I-am spus: dle, infracţionalitatea la nivel mare, în oraşe, va fi tot mai crescută. Haideţi să facem front comun, să achiziţionăm un sistem bun de supraveghere care va fi la dispoziţia tuturor instituţiilor. Mi-a spus senin: ştiţi ce? Mergeţi pe la privaţi, obţineţi sponsorizări şi vă cumpăraţi ce doriţi. Şi acum, revin: în PNL, în politica de dreapta, nu sunt numai îngeri şi lacrimă, dar atâta aroganţă nu o să vedeţi“, ne-a declarat primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Făcând o paralelă cu fotbalul, mingea e acum în posesia PNL. Rămâne de văzut dacă vor reuşi să şuteze la poartă şi să marcheze. Sperăm să nu facă doar un joc de pase ineficient şi să aştepte trecerea timpului, cum face echipa naţională de fotbal, care, indiferent de cine e condusă, joacă prost şi nu obţine nici un rezultat.

Flavius Militaru