Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – 25 de milioane de euro plus TVA! Aceasta ar fi suma care urmează să fie plătită pentru Ductil Steel Oțelu Roșu la începutul lunii martie, când va avea loc o nouă licitație pentru vânzarea producătorului de oțel.

Licitație, se pare, organizată special pentru ca afaceriștii români și sârbi care s-au arătat interesați de repornirea combinatului de pe Valea Bistrei să poată prelua oficial activele care se scot la vânzare. „Da, am bătut palma cu lichidatorul pentru 25 de milioane de euro plus TVA. Trebuie să participăm la licitație, aceasta este procedura, trebuie să o respectăm. Noi, partenerii români și sârbi, vom cumpăra activele și le vom introduce într-o nouă societate, Oțelu Roșu Steel Works, în care partea română va fi acționar majoritar. În 3 martie are loc licitația, sper ca în aceeași zi să semnăm actele pentru preluarea combinatului”, a spus Iosif Armaș, reprezentantul părții române.

Întrebat dacă este interesat în preluarea combinatului de la Oțelu Roșu doar pentru a-l vinde apoi la fier vechi, Armaș a precizat: „Domnule, păi eu dau 25 de milioane de euro împreună cu partenerii din Serbia ca să scot 3 milioane, atât cât aș câștiga dacă aș dezmembra uzina ca sa o vând la fier vechi? Nici vorbă de așa ceva. Eu sper ca după semnarea actelor să ne apucăm cât mai rapid de treabă. Chiar zilele trecute am fost la Oțelu Roșu ca să vedem cum e cu calea ferată, pentru că pe acea rută acum se circulă foarte rar, cam o dată pe lună, iar noi trebuie să aprovizionăm zilnic uzina cu trenurile de marfă”, a mai adăugat Armaș.