Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mihai Stepanescu, şeful administrativului reşiţean, ar fi vrut să garanteze pentru AquaCaraş cu investiţia nerealizată de la Kilometrul 7.

Operatorul judeţean AquaCaraş a solicitat municipalităţii reşiţene să garanteze cu diferite bunuri faptul că societatea îşi va achita datoriile rămase din vremea ISPA. Mihai Stepanescu ne-a declarat că ar fi vrut să garanteze pentru AquaCaraş cu investiţia de la… Kilometrul 7. Dar cum marea investiţie de fapt nu e, municipalitatea ar putea totuşi să garanteze cu fâneaţa de la Kilometrul 7,5.

Ideea a fost conturată în contextul unei recente întâlniri derulate în Capitală, între reprezentaţii Ministerului Fondurilor Europene, cei ai municipalităţii, ai administraţiei judeţene şi ai AquaCaraş. „Am discutat concret implicarea noastră, atât pe linie economică şi patrimonială, cât şi pe linie juridică. (…) Au fost discutate problemele acolo, noi suntem deja pregătiţi cu soluţii, dar se pare că suntem primii“, a spus primarul Mihai Stepanescu, explicând că este gata să ajute AquaCaraş să treacă peste această perioadă grea, dar a avertizat societatea vizavi de lucrările din oraş, pe POS 1, pentru că este responsabilă de monitorizarea şi derularea acestora.

Şeful administrativului reşiţean a precizat că, dacă va fi cazul să garanteze, o va face doar pentru o parte din datoria operatorului judeţean, cu terenul de la Kilometrul 7,5, „cu condiţia respectării eşalonării de către AquaCaraş a plăţilor pe care trebuie să le facă societatea pentru că a pierdut un proces cu Ministerul Fondurilor Europene“.