Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În prima sâmbătă a fiecărei luni, reşiţenii pot renunţa la aparatele vechi, care le sunt ridicate de acasă, în mod gratuit.

Reşiţenii care n-au reuşit să se înscrie în recenta campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electrocasnice (DEEE) care s-a încheiat cu o tombolă pot scăpa totuşi de aparatura veche şi inutilă de acasă. Şi nici măcar nu trebuie să meargă personal, să aranjeze vreun transport pe care să-l plătească pentru a duce bunurile respective la centrul special de colectare de la intrarea pe drumul de centură, dinspre Calea Caransebeşului. Ei, bine, este suficient să dai un telefon pentru ca personalul specializat să vină la tine acasă şi să ridice DEEE-ul respectiv.

„De obicei, noi desfăşurăm campanii de acestea ample cu tombole sau care să acopere tot oraşul cu puncte fixe de două ori pe an, în primăvară şi în toamnă, să coincidă oarecum cu curăţenia de primăvară, respectiv cu cea de toamnă. Dar, pe lângă aceasta, noi avem serviciul local de colectare lunară, în Reşiţa lumea ştie, că facem asta deja de doi, trei ani, cu ridicare gratuită de la domiciliu, în fiecare primă sâmbătă din lună. Reşiţenii care doresc, sună la noi sau la Primărie, că există un număr de telefon, se înscriu, şi în prima sâmbătă a fiecărei luni merge cineva, le ridică deşeul respectiv de acasă, nu este nevoie să se ducă într-un anumit punct“, ne spune Marcel Hornea, reprezentant al Serviciului Local de Colectare, partener RoRec.

Persoanele care doresc să predea deşeuri provenite de la echipamente electrice şi electronice pot apela, până inclusiv în sâmbăta respectivă, între orele 9.00 şi 15.00, următoarele numere de telefon: 0255/211 692 interior 173 sau 0255/210.258 – ambele aparţinând municipalităţii reşiţene, respectiv 0800/444.800 (număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă) sau 0751/302.119 – ambele aparţinând partenerului privat.

Potrivit reprezentantului RoRec, lunar, la Reşiţa se colectează undeva la 5-6 tone, însă cantitatea este diferită de la o lună la alta. Spre exemplu, în lunile de iarnă, cantitatea colectată nu se ridică la aceste cote, dar media ajunge la 5 tone.