Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – În 2019, comuna de pe Valea Bistrei îşi propune să se alinieze la condiţiile de trai demne de secolul XXI. După cum ne-a declarat primarul Romulus Barbescu, pe lista de priorităţi a administraţiei locale au fost marcate mai multe lucrări ce au rolul să schimbe faţa comunei. Iar la final, drumurile vor fi mai line la Băuţar.

„S-a finalizat licitaţia la apă, au făcut organizarea de şantier, au adus materialele, urmează să se apuce de treabă. Pentru sistemul de canalizare urmează să facem licitaţia, şcoala la fel, iar la drumuri lăsăm pe mai târziu, după ce terminăm cu apa şi canalizarea. Să nu spargem iar. Astea ar fi problemele actuale. Şi încercăm să introducem gazul metan în localitate“, ne-a declarat primarul Barbescu. Pentru toate aceste lucrări, se vor cheltui aproximativ 70.000.000 de lei (700 de miliarde de lei vechi).

Comuna Băuţar este aşezată pe cursul superior al Văii Bistrei, pe versanţii sudici ai munţilor Poiana Ruscăi şi cei nordici ai munţilor Godeanu, la extremitatea nord-estică a judeţului Caraş-Severin pe şoseaua D.N. 68 Caransebeş – Haţeg, la 32 + 050 kilometru de Caransebeş. Are în componenţă pe lângă satul reşedinţă de comună încă trei sate, respectiv Bucova, Cornişoru şi Preveciori.