Caraş-Severin, Romania

BREBU – Primăria Brebu are în derulare un proiect european, cu termen de finalizare – mai 2013. Fiind vorba despre un proiect integrat, de 2,5 milioane de euro, finanţarea se împarte pentru patru lucrări.

O parte din bani merg la Brebu, pentru reţeaua de canalizare şi alimentarea cu apă, iar restul se împart pentru reabilitarea căminelor culturale din satele Apadia şi Valeadeni şi asfaltarea a şase kilometri de drum.

„Deocamdată nu ştim dacă vom putea respecta termenul de finalizare al lucrărilor, care este în mai, dar dacă va fi nevoie de o prelungire, o vom solicita negreşit. Momentan, ne pregătim să depunem documentaţia, la Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Timiş, pentru ultima tranşă de bani, pe care o mai avem de primit în cadrul acestui proiect“, a declarat primarul comunei, Viorel Mitea Roşca.

Edilul nu a uitat să menţioneze nici despre proiectul de 200 de mii de euro, care va prinde contur în viitorul apropiat la Brebu. Este vorba despre un centru de informare turistică, un proiect cu finanţare europeană, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.