Caraş-Severin, Romania

Mai mult, sunt şi localităţi care nici măcar n-au încercat să-şi ia licenţa pentru serviciul de alimentare cu apă şi canalizare, după se arată într-un raport prezentat în Colegiul Prefectural. Serviciul de apă şi canalizare ar urma să fie în subordinea consiliului local în cazul licenţierii lui.

„O parte dintre primari au încercat să facă unele demersuri, însă unii s-au oprit în plină procedură, iar alţii au ajuns aproape de final fără să-şi ia însă licenţa. Există şi comune în Caraş-Severin în care nici nu s-a înfiinţat acest serviciu. Am încercat să le arătăm primarilor, prin pliante pe care le-am distribuit, exact care sunt paşii ce trebuie parcurşi pentru organizarea legală a acestui serviciu, sperăm să intre în legalitate“, a spus Răzvan Morar, expert ANRSC Deva, instituţie la care este arondat şi judeţul Caraş-Severin.

Pentru faptul că nu au dat importanţa cuvenită acestei probleme, edilii şefi ai comunelor cărăşene au fost mustraţi în public de către prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea: „Cred că informarea făcută de reprezentantul ANRSC a fost benefică, şi că, de acum înainte, lucrurile vor lua cursul normal pentru că nu se poate să funcţionăm aşa“. Un alt serviciu public ce nu a fost înfiinţat în judeţ este cel de iluminat public, iar dacă primarii nu se conformează trebuie să ştie că cea mai mică amendă aplicată de ANRSC este de 250.000 de lei.

Anca Preda