Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primarul Ioan Popa spune că există această şansă şi promite granit şi andezit în locul actualelor dale din „biscuiţi“.

Pentru a reuşi să obţină banii europeni pe care regiunea i-ar fi pierdut, întrucât nu i-a angajat în proiecte, reşedinţele de judeţ din Vest trebuiau să aibă proiecte adevărate, deja demarate, alături de care să mai prindă la pachet alte câteva investiţii în infrastructură. Iar Reşiţa este singura reşedinţă din regiune care a reuşit performanţa să câştige finanţarea!

Primarul Ioan Popa spunea că municipalitatea a obţinut deja undă verde, contractul fiind „semnat deja de ministrul Paul Stănescu şi are număr de înregistrare. Aşteptăm să ajungă la Timişoara ca să-l semnăm. Vestea bună este că Centrul Civic, ăla făcut din biscuiţi în 2006-2007, îşi spune prohodul acuma, de sfârşit, şi vom pune granit şi andezit ca la Alba Iulia, ca la Oradea, ca la Sibiu. Şi asta e o mare bucurie pentru mine. Sunt 6 milioane de euro în Centrul Civic, sunt 3 milioane de euro în şase străzi, astea care leagă cele două bulevarde din Luncă, şi promenada. Tocmai fiindcă am avut curaj să ne asumăm investiţia în promenadă, pe baza ei practic am câştigat proiectele astea trei. Totalmente avem 10 milioane de euro într-un proiect“.

Potrivit edilului, vineri, 14 decembrie este în plan punerea pe SICAP a proiectului tehnic şi a execuţiei pentru cele şase străzi şi Centrul Civic, existând speranţe ca până cel târziu în martie, aprilie municipalitatea să aibă câştigătorul, timpul de realizare al lucrării fiind de zece luni: „Cu puţină şansă, anul viitor pe vremea asta avem Centru Civic nou“!