Caraş-Severin, Romania

RAMNA – 2017 va aduce apă, alta decât cea de ploaie. Se fac însă eforturi pentru mai mult de atât.

Este sigur faptul că sătenii vor avea apă la robinete întrucât, luna trecută, primarul Madgadena Ciurea şi-a pus semnătura pe contractul prin care Ministerul Dezvoltării (MD) va finanţa introducerea apei curente. „Viitoarea reţea va acoperi satele Ramna şi Valeapai, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ şase milioane lei. Luna viitoare va avea loc licitaţia, iar perioada de execuţie va fi de patru ani”, aflăm de la primăriţa comunei.

Însă lucrurile se pot mişca mult mai repede, iar apa ar putea curge la robinete mult mai curând. Iată de ce, cu ocazia prezenţei la Bucureşti, d-na primar a înaintat o cerere către MD în ce priveşte introducerea reţelei de canalizare. Pentru asta s-a făcut deja un studiu de fezabilitate, conform căruia canalizarea ar avea o valoare aproximativ egală cu cea a reţelei de apă. Deocamdată, Primăria aşteaptă răspunsul MD întrucât, conform d-nei Ciurea, ar fi foarte bine ca cele două lucrări să fie executate simultan.

Până atunci însă, mâine va veni Moş Crăciun la căminul cultural din Ramna. Prilej cu care elevii şcolii din localitate şi ansamblul de dansuri populare „Satul meu” vor susţine un program artistic şi vor primi cadouri. Moşul vine încărcat şi pentru ceilalţi săteni cărora le aduce… o reţea de apă curentă. Cine ştie dacă nu cumva localnicii vor mai primi un asemenea cadou, poate de la iepuraşul de Paşte.