Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Meritele antrenorului de karate Zoltan Lipan au fost recunoscute și, drept urmare, reșițeanul va participa sâmbătă, 21 septembrie, la o festivitate la Bruxelles, în care va primi o diplomă de recunoștință pentru activitatea depusă în cei 40 de ani de carieră în acest sport.

Shihan Zoltan Lipan a urmat cursurile EurEthics Training Academy la arte marțiale, pe care le-a absolvit în anul 2017. În prezent antrenează la secția de karate de la Palatul Copiilor și Elevilor și de la CSM Reșița.

„Mă mândresc pentru că sunt invitat sâmbătă la Parlamentul European din Bruxelles pentru a primi o diplomă de recunoștință pentru întreaga mea activitate. Din România sunt invitați doar cinci antrenori la această festivitate. Tinerii care doresc să învețe să practice acest sport, ne pot căuta la Școala Generală Nr. 8 Reșița și la Colegiul Național Diaconovici-Tietz Reșița. Sperăm ca și acest an să-l încheiem cu rezultate foarte bune la nivel de club (Palatul Copiilor și Elevilor Reșița și CSM Reșița) și ne dorim ca în anul 2020 să obținem măcar aceleași rezultate ca în 2019. Sper ca cei mici să-mi asculte în continuare sfaturile, pentru că au văzut și ei că au doar de câștigat”, a declarat Zoltan Lipan.

Ștefan Moraru