Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Furtuna, grindina şi ruperea de nori de miercuri, 12 iunie – care au umplut străzile şi au dat de furcă reşiţenilor – au surprins un grup de copii în curtea grădinii zoologice din Reşiţa, iar incidentul a fost chiar mai trist decât era normal.

Micuţii, elevi în clasa zero Step by Step la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ din Reşiţa, erau însoţiţi de învăţătoare şi familii, pentru că îşi pregătiseră un program special pentru prima lor serbare de sfârşit de an. Au ales Zoo Reşiţa pentru că în teatrul de păpuşi pe care l-au pregătit, fiecare dintre ei reprezenta un animăluţ. Numai că vremea s-a schimbat, iar momentul a fost surprins de furia naturii. Din nefericire, angajaţii grădinii n-au vrut (există şi scuza că n-au avut cu ce) să le deschidă celor mici uşile clădirii educaţionale şi i-au ţinut afară, în ploaie, în grindină.

În vreme ce animalele de la Zoo s-au putut adăposti liniştite în sălaşurile lor moderne, copiii s-au adăpostit pe unde au apucat, sub streaşini, chiar sub corturi făcute din corpurile părinţilor. Unii au reuşit să fugă, alţii au înfruntat urgia naturii aproape două ceasuri, pentru că apele care se scurgeau puhoaie de pe dealuri nu le-au mai permis să ajungă la maşini. Copiii şi-au ţinut serbarea a doua zi, în curtea şcolii, însă au trecut printr-o nefericită experienţă pe care, probabil, nu o vor uita prea curând.

La sesizarea mass media, municipalitatea a reacţionat printr-un comunicat, în care „îşi exprimă regretul“, „îşi cere scuze public“ „şi ia act de demisia domnului Gabriel Stănucă, șef-serviciu în cadrul Serviciului pentru Administrarea Grădinii Zoologice prof. «Ioan Crișan»“.