Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 55.500 de lei este suma amenzilor aplicate, în decembrie 2017, de inspectorii de muncă din Caraş-Severin.

Sancţiunile din domeniul relaţiilor de muncă, în valoare de 49.500 de lei, au fost aplicate pentru: neîncheiere în formă scrisă a contractului individual de muncă, neevidențierea tuturor orelor lucrate în foile colective de prezență, nerespectarea repausului săptămânal, completare cu date eronate în aplicaţia electronică REVISAL, nerespectarea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă la controlul anterior, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă al judeţului Caraș-Severin, Mihaela Aga. De asemenea, pentru primirea la muncă „la negru“ a două persoane, doi angajatori (cu domenii de activitate: constructii, restaurante n.r.) au fost sancţionați cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 de lei.

În acelaşi timp, sancţiunile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în sumă de 6.000 de lei, au fost aplicate, în mare parte, pentru neîntocmirea instrucţiunilor de securitate şi sănătate în muncă, neinstruirea lucrătorilor, neasigurarea supravegherii sănătății lucrătorilor, neasigurarea măsurilor de prim ajutor, nepurtarea echipamentului individual de protecție, etc.

În decembrie, la ITM Caraş-Severin au fost comunicate de angajatori trei evenimente soldate cu doi accidentați mortal și un accidentat cu incapacitate temporară de muncă. Dacă a fost sau nu vorba despre accidente de muncă, rămâne să se stabilească după încheierea cercetărilor.

În aceeaşi lună, inspectorii de muncă au dispus şi 245 de măsuri obligatorii pentru remedierea deficienţelor constatate în timpul controalelor.