Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atleta Liliana Dragomir, legitimată la CS Municipal Reșița, are ambiții mari în anul 2019, obiectivul principal fiind calificarea la Olimpiadă. Sportiva nu a concurat în anul 2018 pentru că a devenit mămică, dar a revenit la antrenamente și își dorește să se califice la Jocurile Olimpice din 2020.

„Este de remarcat faptul că Liliana Danci Dragomir s-a întors la antrenamente și va participa în anul 2019 la competiții naționale. De asemenea, sperăm ca va reuși să-și îndeplinească baremul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020”, a declarat Rusalin Fîc, directorul CS Municipal Reșița.

Antrenorul emerit Cristian Dragomir a spus: „Ne bucurăm că Liliana este sănătoasă și dornică să reînceapă pregătirea. CS Municipal Reșița a avut o atitudine foarte corectă față de sportivă. Ne așteaptă un an greu pentru că Liliana trebuie să reintre în top. Baremul pentru Jocurile Olimpice și pentru Campionatul Mondial a fost îmbunătățit și va trebui să muncească din greu pentru a-l obține. Baremul s-a schimbat, fiind acum de 2 ore și 37 de minute, față de 2 ore și 44 de minute. Cele 7 minute contează, iar această barieră de timp este destul de grea. Dar suntem optimiști și fiziologii spun că femeile după ce nasc sunt mai puternice. Avem și un exemplu în acest sens. Ancuța Bobocel și-a schimbat proba și a stabilit câteva recorduri la semimaraton după ce a născut. Acest lucru ne dă speranțe și poate fi valabil și pentru Liliana Dragomir”.