Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În numai trei zile, Reşiţa a fost vizitată de doi ambasadori – cel al Croaţiei şi cel al Elveţiei.

Prima vizită a fost cea a Excelenţei Sale Andrea Gustovic Ercegovac, ambasadorul Croaţiei la Bucureşti, care s-a întâlnit vineri cu preşedintele CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăvede, dar şi cu reprezentanţi ai comunei Lupac (primarul Marian Vlasic şi preotul paroh Marian Tincul).

Cu această ocazie s-a discutat atât despre promovarea minorităţii croate din judeţ şi atragerea turiştilor din Croaţia, cât şi despre o colaborare mai strânsă între Caraş-Severin şi judeţul Sisak-Maslovac. În acest sens, Sorin Frunzăverde a exprimat deschiderea CJ pentru întărirea acestei relaţii, o scrisoare de intenţie cu precizarea noilor puncte de interes urmând a fi transmisă în zilele ce urmează.

Duminică, a fost rândul unui nou ambasador să facă o vizită în capitala Banatului Montan. De această dată a fost vorba despre Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, care a efectuat la Reşiţa prima sa vizită în calitate de ambasador al Elveţiei în România.

El a fost primit de către Mihai Stepanescu, primarul prezentând zonele industriale şi turistice ale municipiului. Au avut loc şi discuţii pe tema realizării unei înfrăţiri între Reşiţa şi un oraş similar din Elveţia.

Jean Hubert-Lebet a declarat că oferta parcului industrial este una deosebit de interesantă, existând posibilitatea atragerii unor investitori elveţieni la Reşiţa, şi că va transmite firmelor elveţiene oportunităţile de care dispune municipiul de pe Bârzava.

Ne rămâne să sperăm că, după atâţia ambasadori, va ieşi ceva util şi pentru cărăşeni…

Nina Curiţa