Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Procentul de promovare la examenul de Bacalaureat în Caraş-Severin a crescut cu 0,85% după contestaţii. Dacă la începutul săptămânii datele arătau un procent de 43,02% de elevi promovaţi la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului, ziua de vineri a adus alţi 19 candidaţi admişi după rezolvarea contestaţiilor.

Astfel, procentul de promovare a crescut la 43,87%. În Caraş-Severin s-au înregistrat 627 de cereri de recorectare a lucrărilor. Pentru examenul la limba şi literatura română au fost depuse 221 de contestaţii, iar pentru proba obligatorie a profilului s-au înregistrat 238 de nemulţumiri. Dintre acestea, 83 sunt la istorie şi 155 la matematică. La proba la alegere a profilului şi specializării s-au înregistrat 168 de contestaţii. 38 la anatomie, 67 la biologie, câte cinci la fizică şi psihologie, 48 la geografie, câte o contestaţie la informatică şi chimie anorganică şi trei la sociologie.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, prof. Ionel Moatăr, 175 de note au fost modificate cu peste 0,5 puncte. Dintre acestea, 116 lucrări au obţinut note mai mari decât nota iniţială, iar 59 au primit note mai mici faţă de cele de la prima corectare.

Lavinia Predescu